Als holistisch therapeut werk ik, als ondersteuning van de behandeling, met verschillende natuurlijke producten

Tijdens mijn behandelingen maak ik gebruik van een aantal producten op natuurlijke basis en met een hoge biologische opneembaarheid voor het lichaam. Zo sprongen er al meteen twee favoriete merken voor mij uit Vitakruid en Zechsal.

 

De producten van Vitakruid en Zechsal ondersteunen je in je proces en vullen aan daar waar tekorten zijn ontstaan, om zo geestelijk en lichamelijk weer in balans te komen. 

 

Hieronder volgt een korte uitleg over het merk en de producten, deze zijn via mailtelefoon of app te bestellen. Volg jij een coach-traject of heb je een advies consult gehad, dan krijg je -20% korting op de aanschaf. Zo wil ik graag voorkomen dat ieder zo maar wat gaat nemen, want wat voor een ander goed kan zijn, hoeft bij jou niet hetzelfde uit te pakken. Het gebruik van bepaalde producten hangt van vele factoren af: o.a. medicijn gebruik, je gezondheids status en leeftijd.

 

Maak een afspraak en ik geef je persoonlijk advies (dit geldt vooral voor de supplementen).

Zechsal

Zechsal is Magnesiumzout wat ik regelmatig inzet om de behandeling te starten. Iedere klant krijgt bij het binnenkomen een Magnesium(Mg)voetenbad om zo heerlijk te kunnen ontspannen. Wist je dat Mg transdermaal (via de huid) sneller wordt opgenomen?

Het is een heel bijzonder product wat gewonnen is uit de Zechsteinzee. Deze zee lag jaren geleden in Noord-Nederland en is ingedroogd. Het is de zuiverste en meest geconcentreerde magnesiumbron ter wereld! In ons eigen Nederland nog wel. Het pure Mg. komt van 1600 meter diepte, zo geven zij het puur en onbewerkt door in functionele producten oa. Magnesiumkristallen, gel, olie, verzorgingsproducten zoals deodorant & creme’s.


De Zechsalproducten zijn 100% natuurlijk en vallen onder de scherpste kwaliteitswaarborg BDIH en mag zich natuur cosmetica noemen.

 

Magnesium is onmisbaar net zoals zuurstof en water, je hebt Mg nodig voor 350 lichaamsprocessen in het lichaam, dus veel mensen hebben ongemerkt een Magnesium tekort omdat ons voedsel steeds minder bevat. Heb jij de volgende klachten dan is er behoefte aan extra Magnesium:

 • slaapproblemen

 • stress

 • reumatische aandoeningen en artrose

 • spierpijn en kramp (restlesslegs)

 • vermoeidheid en slapeloosheid

 • huidaandoeningen-Psoriasis, eczeem, jeuk en schilfers.

 • hoofdpijn

 • fybromalgie

 • depressie

 • vrouwen in de overgang! Dat weten nog te weinig vrouwen.

Je kunt Mg. niet teveel binnen krijgen, het overschot wordt door het lichaam afgescheiden. De beste plekken om Mg. aan te vullen op het lichaam zijn: voetzolen, oksels en buikstreek.

Zechsal is ook heel geschikt voor kinderen bij onrust, angst, slecht slapen en gedragsproblemen. Let wel op !! De dosering is lager dan bij volwassenen.

Wanneer mag je Magnesium niet Gebruiken?

 • bij extreem lage hartslag (lager 35)

 • bij ernstige nieraandoeningen

 • bij inname medicijnen een half uur wachten eer je Zechsal toepast.

 • bij twijfel over combinatie met medicijnen eerst je arts raadplegen.

 

Producten prijslijst:

Download hier de productprijslijst van Zechsal en bestel de producten direct bij mij. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vitakruid

Vitakruid is een Nederlandse firma, die ik heb leren kennen, tijdens mijn Orthomoleculaire opleiding. Vitakruid is een familiebedrijf en opgericht in 2000, door Elly Korzelius, die zelf het aanbod van supplementen zo onvolledig vond, dat ze een brug heeft geslagen tussen de orthomoleculaire wetenschap en de kennis uit de Chinese geneeskunde en fytotherapeutica (wat tevens haar achtergrond was).

 

Deze orthomoleculaire kennis heeft mij zo enthousiast gemaakt, om in mijn praktijk de vitaliteit & kwaliteit van leven, aan mijn klanten terug te kunnen geven. Een gezonde levensstijl draagt bij aan je kwaliteit van leven; je hart, je hersenen, je organen die vragen iedere dag om de beste voeding; maar de externe factoren zoals leef/werk/woonomgeving creëert vaak stress, spanningen op het werk of relatie zorgen in een hele korte tijd voor een laag energiepeil. Het blokkeert als het ware je functioneren.
 

Deze hectische samenleving is daar mede debet aan. Het gaat steeds sneller, we staan altijd op “aan” denk aan je mobiel, laptop, computer, altijd bereikbaar. Een ding is zeker dat, wij als mens niet zo snel zijn geëvolueerd!

 

Tijdens de behandeling richt ik mij als eerste op jouw kwaliteit van leven: 

 • Hoe leef jij op dit moment?

 • Waar heb jij op dit moment lichamelijk/geestelijk hinder van?

 • Hoe voel jij je?

De rust moet eerst daar zijn alvorens we stappen kunnen maken bij jouw hulpvraag.

Ik geef je een praktijkvoorbeeld;
"Iemand ervaart véél stress op het werk, slaapt enorm slecht, reuze vermoeid geraakt en kabbelt maar wat voort, weet niet hoe hij een gesprek op de werkvloer moet aan kaarten bij zijn meerdere, om de ontevredenheid bespreekbaar te maken. Laat maar zitten… (lees geen energie.) ...de vicieuze cirkel is ontstaan, lichamelijke klachten nemen alleen maar toe.

 

De rode vlag, de alarmbel die bij mij als therapeut meteen afgaat! De slapeloosheid! Hoe kan ik de slaap verbeteren, je hebt rust nodig om te herstellen. Pas dan kan je weer helder denken en jezelf beter verwoorden wat je wil bespreken.

We zijn met supplementen aan de gang gegaan o.a.; Magnesium & Gaba... Daarna de werkelijke hulpvraag gaan behandelen. Inmiddels is de werkomgeving veranderd en heeft hij werk, wat beter bij hem past." 
 

Zo boek je een blijvende voortuitgang. Ook al denk je nog zo gezond te eten, het is wetenschappelijk bewezen dat de afgelopen 30 jaar, de hoeveelheid vitaminen &mineralen, in groenten en fruit méér dan gehalveerd is, puur door de uitputting van de voedingsbodem.
Dus ja, je hebt zo nu en dan wat extra’s nodig.

 

Nog een waardevolle tip; Hoogwaardige supplementen worden door ons lichaam en op celniveau beter opgenomen dan de “synthetische” die van de grotere drogisterijketens. Het verschil zit hem in de grondstoffen die ze gebruiken, daar zit dus het prijsverschil in.

 

Waar zetten we over het algemeen de supplementen zoals vitaminen & mineralen voor in; 

 • STRESS (heeft meer dan de helft in Nederland mee te maken)

 • Slapeloosheid: niet in slaap vallen of steeds wakker worden?

 • Burn-out:  opgebrand- vermoeidheid

 • Angststoornissen: zenuwachtige gevoelens

 • Overgewicht:  het is ergens ontstaan dat je bent toegenomen?

 • Hart/vaatziekten: hoge bloeddruk, hartkloppingen

 • Immuunsysteem: vaak ziekmelden, vaak verkouden, bevattelijk 

 • Metabool syndroom: verkeerde voeding tot je nemen, altijd maar verkeerde trek hebben.

 • Vruchtbaarheidsproblemen: komt veel en vaak voor.

 • Fibromyalgie: chronische pijnlijke plekken op je lichaam in spieren en gewrichten.


Wil jij advies over het gebruik of toepassing van supplementen, neem contact met me op via mail of telefoon. Ik maak dan een afspraak om vragen te stellen zodat ik een duidelijker beeld krijg, wat ik kan en mag adviseren.

 

Onthoud dat je nooit eigen handig mag gaan slikken, weet dat de wisselwerking met medicamenten zelfs gevaarlijk kan zijn. Het kan je gebruik van medicijnen beïnvloeden.


Bij twijfel raadpleeg ik een gespecialiseerde apotheek, die uitzoekt of de medicijnen samen met je supplementen kan. 

Producten prijslijst:

Download hier de productprijslijst van Vitakruid en bestel de producten direct bij mij. 

 
 
Adresgegevens
Contact

Locatie:

Stroomlaan 36

5032 XA Tilburg

Telefoon:

06-29455516

 

Mail:

liekesmitholistischtherapeut@gmail.com

KVK: 65421604

 

BATC: geregistreerd

Vergoeding door zorgverzekeraars is mogelijk. 

 • White Facebook Icon